top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Ney & Partners - Corentin Haubruge


Corentin Haubruge

""Fotograaf Corentin Haubruge maakte in 2022 foto’s van 21 bruggen langs het Albertkanaal, allemaal ontworpen door Ney & Partners. Belangrijk aandachtspunt bij de fotografie-opdracht was de hiërarchie tussen het kanaal en de infrastructuur van de brug. Niet de brug op zich is belangrijk, maar de herhaling ervan en hoe die zorgt voor een kwalitatieve ingreep in het landschap.

Wat Laurent Ney interesseert is de microschaal: hoe de mensen en de natuur de infrastructuur overnemen. Hoe transformeert het landschap zich tussen Antwerpen en Hasselt, hoe gedraagt de brug zich als infrastructuur op elke locatie en welk effect roept de herhaling op? Wat doet het ritme van de seizoenen en de dag en de nacht met die omgeving?""

Het Albertkanaal met een lengte van 130km komt vanuit de haven van Luik (Herstal) naar Antwerpen met een hoogteverschil van 56 m dewelke met 6 sluizen wordt opgevangen. Om grotere container scheepvaart toe te laten werd het kanaal vanaf de jaren 2005 verbreed tot 85m en werden later 62 bruggen van het kanaal verhoogd en 21 nieuwe bruggen werden aangelegd. Momenteel wordt meer dan 40 miljoen ton aan goederen over deze weg verplaatst.

Deze foto's zijn nog te zien in het CCHA op de beneden verdieping in Hasselt tot en met zondag 19 mei. Alle info via de website.

Corentin Haubruge
Olen Hoogbuul

Corentin Haubruge
Geel Stelen

Corentin Haubruge

Corentin Haubruge

Corentin Haubruge

Corentin Haubruge

bottom of page