top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Portland


 Portland staat er weer na een moeilijke periode met het vertrek van Sarah Pepels en de diagnose van een hersentumor met een zware behandeling tot gevolg. Het deed Jente duidelijk goed om in zijn vertrouwde omgeving van het Depot te staan waar ze in 2018 reeds 'artist in residence' waren na een overwinning in de Nieuwe Lichting. Drie uitverkochte avonden, het moet goed voelen en zo voelde Jente Pironet zich ook.

De opener 'Time to talk' solo op akoestische gitaar dat hij vorig jaar schreef naar aanleiding van de 'wereld stotterdag' (22/10) was de start van een mooie trip. Met uit de laatste plaat 'Departures ' (2023) werk als 'Alyson', 'Sensational' afgewisseld met ouder werk zoals 'Ally Ally' , 'Step Aside' en 'Killers Mind' uit de eerste plaat uit 2019 'Your Colours Will Stain'. Met 'Deadlines' en 'Lucky Clover' stilaan naar het einde van de set.

In de bis opnieuw solo met de 'liefde voor muziek' bewerking van 'Ze meent het' van Metejoor hier dan 'She really means it' om dan de avond af te sluiten met 'Aftermath'.

Jente staat er terug en wordt vocaal zeer mooi ondersteund door Nina Kortekaas die ook de keys voor haar rekening neemt met verder Bram Vanhove op drums, Sebastian Leye op gitaar en Boris Van Overschee op bass. Na nog enkele concerten in België gaat het richting Nederland. Alle datums vind je op de website.




,



bottom of page